Internet en TV pakket via kabel, DSL of glasvezel

Kiezen voor een internet en TV pakket kan nogal ingewikkeld zijn vanwege de vele verschillende verbindingen waar je uit kan kiezen.

Internet en TV pakket via de kabel

Je komt altijd minimaal op een internet en TV pakket uit wanneer je kiest voor de kabel verbinding. Dit komt doordat Ziggo de enige provider is op dit gebied en zij geen los internet abonnement aanbieden. Ze bieden slechts een minimaal pakket aan waarbij je een zeer beperkt televisie pakket krijgt met kabel internet. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor een normaal internet en TV pakket.

Bij een normaal internet en TV pakket van Ziggo krijg je 57 zenders in digitale kwaliteit, dit komt overeen met 704 x 480 pixels. Van deze zenders ontvang je er 27 in HD kwaliteit. De HD kwaliteit staat gelijk aan 1920 x 1080 pixels.

Internet en TV pakket met DSL

Wanneer je een internet en TV pakket kiest met DSL internet, dan ben je meestal het voordeligst uit. Dit type verbinding maakt namelijk gebruik van de koperen telefoonlijn en is al ver doorontwikkeld. Onlangs heeft KPN nog nieuwe technieken toegepast waardoor er internetsnelheden tot wel 100 Mbit/s behaald kunnen worden.

Toch is het zo dat je niet altijd de 100 Mbit/s zal halen, dit hangt van een aantal factoren af. De belangrijkste is wel de afstand tussen je adres en de wijkcentrale. Een andere factor is of je tegelijk gebruik maakt van internet en de televisie. Bij een internet en TV pakket met DSL internet is het namelijk zo dat beide diensten gebruik maken van dezelfde DSL verbinding. Wanneer je dus televisie kijkt is er ongeveer 6 tot 8 Mbit/s minder aan snelheid beschikbaar voor je internet. Het is dan ook raadzaam om voor een internetsnelheid te kiezen van minstens 50 Mbit/s wanneer je televisie in HD wilt bekijken.

Internet en TV vergelijken met glasvezel check

De beste kwaliteit voor een internet en TV pakket is te vinden bij een glasvezel abonnement. Hierbij krijg je een symmetrische download- en uploadsnelheid. Wanneer je een huishouden hebt met meerdere mensen die tegelijk gebruik maken van interactieve televisie en video streams op internet, is het aan te raden om voor dit type verbinding te kiezen. De kwaliteit van de verbinding zal niet aangetast worden door de hoge kwaliteit die glasvezel te bieden heeft. Je kunt dus ongestoord gebruik maken van het internet met meerdere tegelijk.

Let wel op dat glasvezel nog niet overal in Nederland beschikbaar is. Meestal kun je dit terug vinden bij nieuwbouwwijken en industrie terreinen. Via de website van internet en TV vergelijken, kun je achterhalen welke verbindingen voor je beschikbaar zijn en welke snelheid daarbij haalbaar is.