5 Beste Deephouse Radioshows in Nederland

5-beste-deephouse-radioshows-in-nederland

Als het op muziek luisteren aankomt, dan heb je tegenwoordig aardig wat om uit te kiezen, waar je vroeger afhankelijk was van de platen / CD winkel om de hoek of de beschikbare radiozenders was dat het wel een beetje met het aanbod, natuurlijk had je ook in de jaren 70 en 80 al van die kleine vinylshops in de grote steden waar je exclusief en bijzondere muziek kon vinden, maar dit was erg beperkt en moest je dit echt weten.

 

Vandaag de dag zijn we minder afhankelijk van de grote bedrijven, hoewel de grote platenmaatschappijen nog steeds de boventoon voeren en organisaties zoals de Buma Stemra het in de muziek industrie niet altijd even makkelijk maken. Is het aanbod in muziek erg groot!

Je kunt altijd muziek kopen via de meest voor de hand liggende wegen, zoals in de iTunes store, Beatport voor als je meer van de Elektronische muziek bent, en zo heb je nog een aantal grote winkels waar je muziek kunt aanschaffen, ondanks dat veel mensen hier nog steeds gebruik van maken, is dit al lang achterhaald door de streamingdiensten zoals Spotify en Deezer, elke artiest, elk nummer kunnen luisteren voor een vast maand bedrag is veel interessanter.

 

Dan zijn we er nog niet, want los van het feit dat ik alleen al in de bovenstaande 2 categorieen nog veel meer bedrijven en websites kan opnoemen, zijn er nog meer manieren om naar muziek te luisteren. Podcasts en online radiozenders zijn er in overvloed, er zijn er zoveel dat er genoeg radioshows zijn die je echt tof zult vinden en helemaal aansluiten op je wensen. Dan kun je je ook altijd nog tot Youtube wenden want ook veel mensen maken daar gebruik van om muziek te luisteren.

 

Omdat de Podcasts en online radioshows in de elektronische muziek scene vaak nog ondergewaardeerd worden door het grote publiek, heb ik een lijstje gemaakt met daarin een paar aanraders, en erg opvallende radioshows / podcast die gepresenteerd worden en waar het niveau erg hoog ligt.

 

5 Beste Deephouse radioshows.

Om te beginnen wil ik wel kwijt dat er natuurlijk heel veel meer deephouse radioshows zijn, maar om je een richting op te wijzen in het grote aanbod van deep house radio leveranciers, en om het kaf van het koren te scheiden heb ik wat mij betreft een paar van de beste Deep House Radio Shows en Podcasts neer gezet. Waarom zeg ik podcasts? De meeste radioshows, worden eerst uitgezonden op een online of FM radiostation zoals DeepFM of PureFM uit Los Angeles, Mix People uit Spanje om maar een paar grote internationale namen te noemen.

 

Waarna ze als podcast via een website zoals Mixcloud of Soundcloud worden aangeboden en je altijd kunt luisteren en intunen wanneer jij dat wilt.

Daarnaast is de onderstaande lijst gebaseerd op een aantal eisen, waarvan ik denk dat die erg belangrijk zijn in het maken van een podcast die eruit springt, tegenwoordig heb je namelijk miljoenen DJ mixes online staan, en is iedereen wel een dj. Daarom mag er best een lat gelegd worden voor de voorwaarden voor de 5 Beste Deephouse radioshows.

 

De eerste voorwaarde is dat de radioshow gepresenteerd moet zijn, dit moet professioneel zijn, dus een goed hoorbare en verstaanbare radio DJ, relevante informatie waar je naar luisteren wilt, dus niet alleen maar gepraat over koetjes en kalfjes maar, juist achtergrond informatie over de gedraaide artiesten en tracks. Event informatie, wellicht een Event agenda, informatie over waar je de gedraaide muziek kunt vinden en zelf aanschaffen, etc.

 

Daarnaast moet de muziek in de show niet van die honderd in een dozijn mixen zijn, maar nieuwe muziek, waar luisteraars meet geboeid worden en hun beweegt om nieuwe artiesten te ontdekken, die los staan van de commerciële muziek scene. Daarnaast moet de radioshow / podcast wekelijks terug keren met een nieuwe aflvering, zodat je als luisteraar weet waar je aan toe bent, en de podcast kunt gaan volgen. Laten we beginnen.

 

  1. Dirty Disco Radio.

Dit is de meest opvallende radioshow, omdat de DJ Kono Vidovic, deze show voor zowel Nederlandse luisteraars als Internationale luisteraars opneemt. De show duurt 2 uur, is is van het begin tot eind een complete mix van de nieuwste muziek. Elke week zorgt DJ Kono Vidovic, weer voor een nieuwe selectie tracks, van langzame electronica tracks, met soms wat Hip_hop invloeden, dan weer wat meer Funky en Nu Disco tot Deep House, House en zo nu en dan een lekkere Techhouse track. Deep House voert wel elke week de boventoon, maar niet de DeepHouse die je op de commerciële zenders hoort, dit zijn de platen die niet voor commercie worden gemaakt, maar met echte liefde vanuit de artiest, met deze zelfde liefde presenteert de host ze en mix hij zijn in een gladde DJ mix aan elkaar. Dirty Disco Radio is wat betreft stijl en kwaliteit, zeker een van de beste Deephouse radioshows te noemen, niet alleen in Nederland maar wereldwijd.

 

De show wordt elke Maandag in het Nederlands op DeepFM uitgezonden om 19:00. Daarna kun je hem online vinden via de eigen website van de Deep House Radio Podcast, en staat hij op Mixcloud, en als Podcast in de iTunes store. Gedurende de week wordt de show nog uitgezonden op grote zenders, zoals: Mix People FM (Spanje) Pure FM (USA) WCRFM (Nieuw Zeeland).

 

  1. DeepFM.

Je zou zeggen dat er in dit lijstje geen radiozender thuis hoort, maar niets is minder waar. DeepFM is namelijk in Nederland het meest toonaangevende radiostation op het gebied van elektronische muziek, met ene unieke combinatie van non-stop programmering en gepresenteerde radioshows, kun je de hele dag luisteren naar de allerbeste House, Deep House, Nu Disco, Electronica, 80’s 90’s Dance, Techhouse, Techno en alles wat aan deze genres gerelateerd is.

Check www.deep.fm voor meer informatie.

 

  1. Protechnive.

Een radioshow gepresenteerd door Jeroen Dewolf, waarin Deep maar ook vooral tech en techno de hoofdtoon voeren, elke week neemt Jeroen je weer mee op een reis door de wereld van zijn muziek, met regelmatig gast DJ optredens, interviews en live uitzendingen is Protechnive een begrip in het Nederlandse dance radio landschap. Protechnive is elke Vrijdagavond te horen om 20:00 op DeepFM. Daarnast kunt je de podcast terug vinden op het muziek platform Mixcloud.

 

  1. Hoja.

Pascal Morais is in de Afro Deep House scene een prominente naam, naast dat je hem op de tofste festivals en feesten kunt vinden met zijn unieke Afro Deep Sound, kun je ook elke Woensdag intunen op z,n radioshow HOJA. Alleen de beste Afro Deep House tracks komen voorbij, en selecteert Pascal elke week weer nieuwe platen die hij je wilt laten horen, je kunt regelmatig guest-mixes, promo’s en exclusieve tracks in Hoja horen.

 

  1. B-Side.

Wederom een zeer gewaardeerd radioprogramma, gepersenteerd door DJ Bo Risky, de alleskunner, naast het runnen van DJ School Utrecht en het organiseren van feestjes zoals Silent Disco, heeft Bo Risky ook een radioshow genaamd B-Side.  In B-Side neemt hij je elke week mee van de A-Side naar de B-Side en draait hij nieuwe en oude tracks door elkaar. Elke week is het weer een genot om te luisteren omdat je nooit weet wat je te wachten staat, een ware verassing en mix van Deep, Jazzy, Funky, House, Disco.